Ecopista do Dão

De “Linha do Dão”, een in 1988 opgeheven spoorlijn tussen Santa Comba Dão en Viseu in midden Portugal, is in 2011 opnieuw in gebruik genomen, maar nu als fiets- en wandelpad. Met zijn 49 km is het niet alleen de langste Ecopista, maar waarschijnlijk ook de mooiste Ecopista van Portugal. (ter plaatse info over fietsverhuur)

Kayaks

Rio Mondego: U kunt op deze rivier van Penacova tot Coimbra kiezen uit een tocht van 25 tot 30 km stroomafwaarts.

Ook kunt u ervoor kiezen om op de Rio Zezère te kayaken. (Rock and River of Transserano)

Tennis

U kunt een baan huren op de Pousada “Covento do Desagravo” in het dorpje Vila Pouca da Beira op ongeveer 15 minuten afstand van Quinta da Regada. De kosten hiervoor bedragen €7.50 per uur.

Ook kunt u tenissen op de gemeentelijke tennisbanen in Oliveira do Hospital. De kosten hiervoor bedragen €2.50 per uur.

Wandelen

U kunt wandelen vanuit Quinta da Regada. Hier komt u prachtige flora en fauna tegen, temidden van wilde bloemen, kruiden en planten.

Zie ook de uitgave “Op lemen voeten”: Hierin staan 19 beschreven tochten in de Serra da Estrela over kleine weggetjes en paden. Ook staan hier routes in beschreven die over de Serra da Caramulo lopen, door ongerepte natuur, langs eeuwenoude bergdorpen en schilderachtige landerijen.

Golf

In Montebelo/Viseu kunt u golfen met een 18 holes course en een 9 holes course in een prachtig heuvelachtig gebied.

Zwemmen

U kunt natuurlijk zwemmen op onze Quinta. Het zwembad is voorzien van een zoutwatersysteem en is 12 bij 6 meter groot. Hier kunt u ongestoord zwemmen, zonnen en luieren.

Verder zijn er ook voldoende mogelijkheden voor afkoeling aan de rivieren Mondego en de Alva. Maar ook aan de Atlantische Oceaan, hiervoor kunt u terecht in de badplaatsen in Figueira da Foz, Mira en Tocha. Deze prachtig verzorgde stranden liggen op ongeveer 1 uur rijden van Quinta da Regada. Op locatie hebben wij hierover nog een infoboek.

Paardrijden

In het dorp bij Casa da Calla kunt u paardrijden en met de eigenaar tochten maken in de omgeving.

Markten

Wekelijks zijn er kleinere markten in Arganil, Seia en Tabua. Mocht u geïnteresseerd zijn in een grote markt, dan vindt deze een keer in de maand plaats in het stadje Oliveira do Hospital.

Wijnen

U bevindt zich in het gebied van de Dão, u kunt hier op verschillende Quinta’s wijn proeven en kopen. Dit kan onder andere bij Casa de Santar in Viseu of Quinta de Cabriz in Carregal do Sal. Bij deze Quinta’s bevinden zich ook uitstekende restaurants.

Translate »